miércoles, 9 de abril de 2008

Dos que duermen en el mismo blogchón…

No piense nuestro ilustre Ilustrador que sus cacofonías en este blog caen en oído sordo. Hoy, desde esta Academia queremos rendir un homenaje en vida al músico catalán Llorenç Balzac, que ha tenido a bien divertirse con letras palíndromas en sus partituras, y lo que es más, dedicarlas a cuestiones humanitarias ("Argentina, la lluna anul·la la nit negra").

Como en esta Academia somos arduos defensores y estudiosos del polilingüismo (y un poco ocupados y vagos, que todo hay que decirlo) nos aprovechamos de la facilidad de lectura de la lengua hermana y acá le soltamos sin anestesia ni nada la biografía del buen senyor en su lengua materna.

Pero antes, decirles que pueden ustedes escuchar* sus obras en

http://www.lamadeguido.com/balsach.html

*Iba a escribir “disfrutar” de sus obras, pero puesto que eso es tan relativo...

Ilustrador (que no deja de ser otro nombre para Profesor), espero ahora de usted que lea Plopp. Ahí va pues mi guante.



“Neix a Sabadell l'any 1953. Realitza estudis musicals amb J.Poch, C.Guinovart, A.Argudo i J.Soler. Ha estudiat matemàtiques a la Universitat Autònoma de Barcelona. Les seves obres han estat interpretades a bona part dels països europeus així com a Estats Units, Mèxico, Cuba, Australia, Russia i Ucrania. Fou convidat a donar a coneixer una obra seva a La Fenice de Venezia (dins el marc de la Conferència per l'any europeu de la música) en un concert dedicat a cinc joves compositors europeus proposats pels compositors J.M.Mestres Quadreny, Luigi Nono, Pierre Boulez, Dieter Schnebel i Klaus Huber. Ha rebut encarrecs de Radio Baden-Baden, l'Associació Catalana de Compositors, Radio Nacional d'Espanya, el C.D.M.C del Ministeri de Cultura, el C.D.M.C de l'ajuntament de Barcelona i l'Orquestra Simfònica del Vallès. Ha abordat altres camps a on la música hi és present. Així, ha realitzat la banda sonora del llargmetratge Entreacte de M.Cussó, ha fet música per obres de teatre, ballets, recitals de poesia, documentals, màgia, happenings, etc.. amb autors com J.Sanchís Sinisterra, J.Sala Sanahuja, Perejaume, C.Gelabert, V.Altaiò, Hausson, C.Villaubí, J.Pablo, LL.Soler, etc... Vintitrès obres seves han estat enregistrades en diferents discs, entre ells tres de monogràfics -dos promoguts pel col.lectiu Eczema. Ha estat un del pioners -des de l'any 1982- en la investigació musical i musicològica amb ordinadors, realitzant programes d'anàlisi harmònica (1982-1985), notació musical (1983-1990) (Premi Simolog 86), acompanyament de melodies a temps real (1986-1989), estudi harmònic i classificació funcional del total d'acords i escales (1989-1992).... alguns dels seus programes (com La mà de Guido Music Setting System) son utilitzats a nivell internacional. Ha publicat un llibre sobre teoria de l'harmonia intitulat La convergència harmònica. També l'assaig "Application of virtual pitch theory in music analysis" a JNMR”.

No hay comentarios: